Upper East Side i New York

Upper East Side i New York

Upper East Side i New York er et nabolag på Manhattan, øst for Central Park. Det er et «posh» område, som gjør det til en flott plass for luksus-shopping. Upper East Side huser også noen av de mest imponerende museene i New York.

Contents

Museum Mile på Upper East Side

Er du interessert i museum? Da burde du definitivt besøke Upper East Side i New York. Her finner du «Museum Mile»; et område med diverse museer. Dette inkluderer Frick Collection (gammel europeisk kunst), Guggenheim (moderne kunst) og The Met (eller The Metropolitan, her har de alt). Hvert av disse museene er verdensberømte og absolutt verdt å besøke.

Upper East Side i New York - Metropolitan Museum Upper East Side i New York - Museum of the City of New York

Manhattans elite

Upper East Side byr på mer enn bare kultur; dette er Manhattans mest eksklusive område. Dette gjelder området som ligger øst for Central Park, og fremfor alt den vestlige delen av dette området. Her bor det mange gamle familier som har bodd her i flere generasjoner, jødiske bankmenn (Madoff bodde her) og suksessrike advokater. Familiene Rockfeller, Kennedy og Roosevelt bodde også her. Kort oppsummert; denne lille delen av Manhattan er hjemmet til noen av de rikeste menneskene per kvadratmeter i hele USA. Dette gjenspeiles i boligprisene. En rimelig leilighet koster et par millioner dollar, men det finnes også nok av leiligheter som koster over 30 millioner dollar.

Upper East Side i New York - hus Upper East Side i New York - Herregård

Shopping på Upper East Side

Restaurantene og butikkene på Upper East Siden er naturligvis eksklusive og dyre, men av høy standard. Madison Avenue er en viktig shoppinggate. Her finner du mange dyre klesmerker. Forutenom butikkene finnes det også et enormt varemagasin: Barney’s. Halve varemagasinet er dedikert til menn, og den andre til kvinner. Barney’s er kjempestort, for ikke å glemme kjempe dyrt, men for de som elsker mote og merkeklær så er dette et perfekt sted å handle. For de som liker å gjøre et kupp finnes det et kjempestort salg på slutten av hver sesong. Varene synker i pris hver uke, så tålmodighet kan lønne seg.

Gå også innom galleriet. Ikke bry deg om de sure ansatte, det er bare å beundre maleriene til de store kunstnerne. Jeg har sett mange malerier fra Miró og Rembrandt.

Upper East Side i New York - Madison Ave Upper East Side i New York - Central Park

Mat på Upper East Side

Det finnes mye å velge mellom, men mesteparten av restaurantene i dette området er ganske konservative. Allikevel så finnes det mange gode spisesteder. Har du lyst på italiensk mat? Dra til Sfoglia på hjørnet av East 92nd Street og Lexington Avenue. Dette er en flott restaurant som ligger i hjertet av nabolaget. Sørg for å reservere bord i forveien for å unngå å måtte vente.

Hoteller på Upper East Side

Hvis du ønsker å bo i luksuriøse omgivelser og skal bestille hotell på Upper East Side finnes det noen hoteller jeg kan anbefale deg. The Franklin Hotel er et sjarmerende boutique-hotell. For femstjerners luksus kan du bestille rom på The Mark Hotel. Dersom du foretrekker et kjedehotell kan du bestille rom på Courtyard New York Upper East Side.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt