Upper East Side i New York

Upper East Side i New York

Upper East Side i New York er et nabolag på østre Manhattan, like ved siden av Central Park. Det er et «posh» område, som gjør det til en flott plass for luksus-shopping og for å spasere rundt å beundre den vakre arkitekturen. Upper East Side huser også Museum mile, hvor du finner noen av de mest imponerende museene i New York.

Contents

Upper East Side i New York

Upper East Side byr på mer enn bare kultur; dette er Manhattans mest eksklusive område. Dette gjelder området som ligger øst for Central Park, og fremfor alt den vestlige delen av dette området. Her bor det mange gamle familier som har bodd her i flere generasjoner, jødiske bankmenn (Madoff bodde her) og suksessrike advokater. Familiene Rockfeller, Kennedy og Roosevelt bodde også her. Kort oppsummert; denne lille delen av Manhattan er hjemmet til noen av de rikeste menneskene per kvadratmeter i hele USA. Dette gjenspeiles i boligprisene. En rimelig leilighet koster et par millioner dollar, men det finnes også nok av leiligheter som koster over 30 millioner dollar. Denne bydelen i New York er kjent for sine museer og shopping.

Upper East Side i New York - hus Upper East Side i New York - Herregård

Museum Mile på Upper East Side

Er du interessert i museum? Da burde du definitivt besøke Upper East Side i New York. Her finner du «Museum Mile»; et område med diverse museer. Dette inkluderer Guggenheim (moderne kunst), Museum of the City of New York (historie og kunst), og The Met (eller The Metropolitan, her har de alt). Hvert av disse museene er verdensberømte og absolutt verdt å besøke.

Museum Mile ligger på Fifth Avenue, rett overfor Central Park. Det gjør Upper East Side til det perfekte nabolaget å besøke i kombinasjon med den berømte parken.

Upper East Side i New York - Metropolitan Museum Upper East Side i New York - Museum of the City of New York

Shopping på Upper East Side

Restaurantene og butikkene på Upper East Siden er naturligvis eksklusive og dyre, men av høy standard. Madison Avenue er en viktig shoppinggate. Her finner du mange dyre klesmerker som Oscar de la Renta og Christian Louboutin. Men også butikker som Zara, Sephora og Nike er å finne på Upper East Side.

Upper East Side i New York - Madison Ave Upper East Side i New York - Central Park

Roosevelt Island Tramway

Å ta Roosevelt Island Tramway fra Upper East Side til Roosevelt Island er en utmerket måte for å få sett Manhattans skyline. Du finner inngangen til taubanen på 2nd Avenue ved 60th Street. Den går hvert kvarter. På Roosevelt Island kan du besøke Four Freedoms Park, dedikert til President Roosevelt og hans berømte Four Freedoms Speech i 1941. Parken er åpen daglig fra kl. 09:00 til 17:00, stengt på tirsdager.

Upper East Side i New York - Roosevelt Island Tram Upper East Side i New York - Gatebilde

Mat på Upper East Side

Det finnes mye å velge mellom, men mesteparten av restaurantene i dette området er ganske konservative. Allikevel så finnes det mange gode spisesteder. Har du lyst på italiensk mat? Dra til Sfoglia på hjørnet av East 92nd Street og Lexington Avenue. Dette er en flott restaurant som ligger i hjertet av nabolaget. Sørg for å reservere bord i forveien for å unngå å måtte vente. Eller besøk Daniel, den stilige restauranten til kokken Daniel Boulud. Stedet har en imponerende innredning og er perfekt for en romantisk kveld.

For en rask matbit kan du ta en tur innom Ralph’s Coffee på Madison Avenue. På denne pene, lille kaffebaren inne i Ralph Lauren-butikken kan du sette deg ned for en drink og en godbit. Et annet flott sted for en nybakt godbit er cupcakebutikken Sprinkles på Lexington og 61st Street. En av mine favorittbagels i New York får du på Pick A Bagel på Lexington Avenue og 77th Street. Her kan du velge en bagel med et titalls forskjellige pålegg.

Hoteller på Upper East Side

Hvis du ønsker å bo i luksuriøse omgivelser og skal bestille hotell på Upper East Side finnes det noen hoteller jeg kan anbefale deg. The Franklin Hotel er et sjarmerende boutique-hotell. For femstjerners luksus kan du bestille rom på The Plaza. Dersom du foretrekker et kjedehotell kan du bestille rom på Courtyard New York Upper East Side.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt