Snø i New York

Snø i New York

Snø i New York faller vanligvis i januar, februar og mars. Det er en unik opplevelse å oppleve snø i New York og det er noe du sent vil glemme. Når det snør i New York liker jeg å gå ut og spasere rundt. Byen er vakker under et lag av snø og atmosfæren er nydelig. Central Park, koselige Greenwich Village, og Times Square er spesielt verdt å besøke. Med en vinterjakke, tykke sko eller støvler og mange lag med klær vil du ha det fint i New York om vinteren.

Contents

New York i snøen

Sesongens første snøfall i New York faller vanligvis i november eller desember. Dette er små byger som mer ligner sludd. Det er dog lite sannsynlig med en hvit jul i NYC. Tykk snø faller bare i januar, februar og begynnelsen av mars. Noen ganger oppstår det en snøstorm i New York, som kalles «blizzards». I løpet av få timer kan det lett falle en halv meter snø eller mer i byen. Ofte er det fint vær etter snøfallet; en klar blå himmel med en strålende sol. Imidlertid kan dagene etter snøfallet være ekstra kalde på grunn av vinden, slik at temperaturen kan falle.

Snø i New York - Times Square Snø i New York - gate

Snørydding i New York

Newyorkere er pålagt å feie fortauene i gatene innen fire timer etter snøfallet, som de ofte gjør med salt. Hvis snøen faller om natten, rydder en dørvakt ofte fortauet og all snø må være borte før kl. 11.00. Derfor er det store hauger med snø på sidene av veien. Gatene i New York er veldig tilgjengelige. Snøhaugene, noen ganger meter høye, smelter naturlig bort og skaper dammer. Det anbefales å bruke støvler eller vanntette sko. På denne måten blir du ikke raskt kald og våt når du krysser gatene.

Erics tips: Glem ikke å ta med skjerf, lue og hansker på turen din til New York under vintermånedene. Den kalde vinden kan føles kuttende. Det er også veldig praktisk å ha lag med klær. Inne i for eksempel butikker kan det være varmt.

Reise i snøen i New York

Selv om det snør i New York fortsetter subwayen å kjøre, som gjør den til den beste måten for transport. På subway-stasjonene er det selvfølgelig tørt og varmt. Du kan reise nesten hvor som helst med New Yorks Subway. Så når du utforsker byen dekket av snø er det alltid mulig å reise tilbake til hotellet.

Fly under en snøstorm i New York

En snøstorm kan påvirke turen din til New York, men dette skjer ikke så ofte. Værmeldingene overvåkes nøye, noe som betyr at det kan iverksettes tiltak før en kraftig snøstorm. Hvis flyvninger til og fra New York blir kansellert, vil dette bli kunngjort på forhånd. Det er nyttig å holde øye med informasjonen selv og kontakte flyselskapet om nødvendig. I verste fall kan JFK flyplass eller Newark flyplass stenge i noen timer, men du vil fortsatt ha en kommende hjemreise, eller reise til New York dagen etterpå. Alt er godt organisert når det snør i New York.

Vinteraktiviteter New York

Når det har snødd i New York er det alltid mye å finne på. Det kan hende du er nødt til å justere agendaen, men vanligvis er alle attraksjoner åpne. Nedenfor finner du vinteraktiviteter som er blant mine favoritter i New York.

Central Park

Central Park er en av de vakreste stedene i New York når det snør. Parken har ikke det klassiske firkantede gatemønsteret så den er magisk. Du kan også gå på skøyter på en av skøytebanene eller besøke Central Park Zoo. Det er et ekte «Winter Wonderland».

Snø i New York - Central Park Snø i New York - bygning

Museer

Et besøk til en av New Yorks museer er ideelt på en vinterdag i byen. På innsiden er det varmt og du kan bruke noen timer på et museum. Besøk for eksempel The Met eller Guggenheim Museum. Begge museene ligger i nærheten av Central Park, som gjør det enkelt å kombinere museet med en spasertur gjennom den snødekte parken.

Hop-on-hop-off-buss

En tur med hop-on-hop-off-buss i New York høres kanskje ikke så veldig komfortabelt ut når det snør, men det er veldig beleilig. Gatene i New York er rene rett etter et snøfall, som gjør veiene framkommelige. Når du sitter i bussen, eller kler deg godt for å sitte oppe, kan du enkelt se mange av New Yorks severdigheter.

Innendørs-aktiviteter

Når du er i New York er det morsomt å se en Broadway-musikal eller sportsbegivenhet. Dette er også supre aktiviteter for en vinterdag. Alle Broadway show og sportsbegivenheter arrangeres fortsatt når det snør i New York. Månedene med snø er også sesongen for ishockey og basketball. Disse skjer alltid innendørs, så du trenger ikke å bekymre deg over snøen.

Shopping når det snør

Under en snøstorm kan du gå på shopping. Spesielt i store butikker, som for eksempel Macy’s eller Bloomingdale’s. Her kan du enkelt benytte flere timer. Du kan også gå på shopping på et kjøpesenter, som det i Hudson Yards, Westfield World Trade Center eller hva med American Dream Mall? På den måten trenger du ikke å gå like mye ut i snøen. Butikker kan stenge under en stor snøstorm, så personalet trenger ikke å komme eller kan gå hjem uten problemer.

Ting å ikke gjøre når det snør i New York

Når det snør i New York er det mange aktiviteter å gjøre, i tillegg til ting å unngå:

 • Ikke sykle
  Å utforske New York fra en sykkel er en morsom aktivitet. Det er bare ikke beleilig å gjøre når det snør, eller dagene etter et snøfall. Snøen som måkes av fortauet havner raskt på sykkelveiene, og snøen fra veien skyves også i samme retning. Dette gjør det vanskelig å sykle, og det kan til og med bli ansett som farlig. Syklene har heller ikke bakskjerm for hjulene så klærne dine kan bli noe skitne.

Snø i New York - transport Snø i New York - snø

 • Ikke bruk joggesko
  Under turen din til New York er komfortable sko viktig. Når det har snødd er det lurt å ha vanntette sko. Snøen smelter og danner store og kalde sølepytter på fortauet. Noen ganger kan du ikke unngå å måtte gå gjennom en av dem.
 • Ikke ta drosje
  En drosje er vanligvis et fint transportmiddel mellom punkt A og B. Under en snøstorm kan imidlertid veiene være vanskelige å navigere som gjør trafikken travel og det tar lengre tid å reise en kort vei. Av den grunn er det bedre å komme seg til destinasjonen via byens Subway.
 • Ikke fly under en snøstorm.
  Hvis du vet at det kommer en snøstorm, kan du prøve å booke om flyet ditt neste dag. Dette gir deg en ekstra dag i New York og forhindrer deg i å bli sittende fast på JFK flyplass eller Newark flyplass.
 • Ikke bare se etter en restaurant
  Når det har snødd kraftig i New York, er det ikke sikkert at alle restaurantene er åpne. Det er derfor lurt å ringe en restaurant på forhånd for å se om de er åpne. På den måten dukker du ikke opp til en lukket restaurant.
 • Ikke forlat byen
  En dagstur fra New York er en fin måte å se mer av New York samt nabostater. Det er bare ikke praktisk å gjøre dette når det er snø i New York. Veiene er generelt tilgjengelige, men det er en mulighet for at du blir sittende fast. Av samme grunn anbefaler jeg ikke å leie bil når det er meldt snø. Derfor er det best å bli værende på Manhattan.

Vintersport i New York

Det er mulig å gå på ski og snowboard i New York under turen din. Under en snøstorm er dette mindre egnet, men på en annen dag i vintermånedene kan du besøke fjellet. Hunter Mountain og Windham Mountain tilbyr vakre bakker for alle.

Hvor ofte snør det i New York?

Snøen faller for det meste i januar og februar.

Ting å gjøre når det snør i New York?

Når det snør i New York finnes det en rekke aktiviteter å finne på. Les mer her.

Hvilken måned er kaldest i New York?

Januar er vanligvis den kaldeste måneden i NYC. Sjansen for å oppleve snø i New York i januar og februar er stor.

Kan jeg stå på ski eller snowboard i New York?

Under turen din til New York er det mulig å stå på ski eller snowboard. Les mer her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt