SoHo i New York

SoHo i New York

SoHo i New York: visste du at dette kule navnet bare er en forkortelse for «South of Houston»? Og at man uttaler Houston som ‘house-ton’ (engelsk uttale), ikke ‘hyoo-stuhn’? Houston er en gate som strekker seg fra øst til vest. Og som navnet tilsier så ligger SoHo sør for denne gaten. Hop-on-hop-off-busser stopper her. Nabolaget blir også ofte brukt til filminnspilling, så bli ikke overrasket hvis en gate er avstengt grunnet innspilling.

SoHo’s historie i New York

På slutten av 1800-tallet utviklet det seg en stor tekstilindustri i dette området, noe som gjenspeiles i mange av SoHOs industrielle bygninger. SoHo har ikke alltid vært kjent som et godt nabolag, men på 1960-tallet begynte ting å endre seg og SoHo ble til det populære stedet det er i dag. Området er kjent for å være et artistisk og kreativt nabolag, men trendy butikker, gallerier og restauranter. SoHo er et av New Yorks tryggeste nabolag, så dette er også et supert sted å besøke hvis du reiser alene.

Shopping i SoHo

Etter å ha sett alle hipsterne i SoHos gater kommer du sikkert også til å ville fornye garderoben din! Og da har du kommet til riktig sted; SoHo er et ypperlig nabolag for shopping. Her finnes det massevis av trendy butikker, samt gode steder for å ta seg et avbrekk, slik som for eksempel den hyggeligste bokhandleren i New York, nemlig McNally Jackson. Dette stedet serverer byens beste cappuccino og scones. McNally Jackson ligger på Prince Street som også er en super gate for shopping.

En guidet gåtur gjennom SoHo

Hvis du ønsker å bli bedre kjent med SoHo så finnes det vel ikke noe bedre alternativ enn å bli med på en guidet gåtur? Denne turen tar deg også med gjennom nabolagene Little Italy og Chinatown. Turen ledes av en lokal guide og du blir tatt med forbi alle de fine butikkene og restaurantene samtidig som du lærer om områdets historie.

Du kan bestille billetter til en guidet gåtur gjennom SoHo her

SoHo i New York - Shopping SoHo i New York - Butikker

Restauranter og kaféer i SoHo

Elsker du hamburgere (i likhet med meg)? Da har du allerede en god grunn til å besøke SoHo i New York! Mercer Hotel serverer en av byens beste hamburgere, samt riktig gode cocktails. Et annet sted jeg kan anbefale er Café Select på Lafayette Street. Dette er en hyggelig kafé med sveitsisk preg over seg, perfekt for å slappe av og ta seg en matbit (eller et større måltid; jeg anbefaler «Hangar Steak» – glem ikke å sende meg en e-post og si hva du synes om den). Ben’s Pizza er et av byens beste pizzasteder og The Grey Dog byr på kjempegod kaffe i New York.

Ut på byen i SoHo

Planlegger du å tilbringe kvelden i SoHo? Ulikt fra Meatpacking District som er berømt for sine gode nattklubber så er SoHo litt mer «low key» og kjent for trendy barer. De er ikke enkle å finne, så du må kanskje lete rundt en stund, men det er jo del av moroa. Start kvelden med drinker og «people watching» ved SoHo Grand. Gå videre til Grand Street og ta til venstre. Her finner du flere gode steder for å ta seg en øl. Hvis det er fint vær anbefaler jeg at du tar turen innom The James. Her finnes det en flott hage i andre etasje. Bestill en flaske vin og nyt utsikten. Ikke la deg skremme av dørvakten, men sørg for å kle deg pent, for eksempel i de nyinnkjøpte klærne du handlet i SoHo tidligere på dagen. Det blir alltid satt pris på. Du burde også vite at det finnes en uskreven regel i New York som sier at alle kvinner burde gå i høye hæler når man skal på byen. Det finnes ett unntak til denne regelen; East Village.

SoHo i New York - Broome Street SoHo i New York - Cafe Select

Hoteller i SoHo

Hvis du vil fordype deg i dette karakteristiske nabolaget og omgi deg med butikker og fine barer, kan du velge å bestille hotell i SoHo. Gode hotell i Soho er SoHo Grand Hotel og NoMo SoHo. Om du ønsker å bo skikkelig fancy foreslår jeg The Mercer, som også har en stor fordel: hotellet ligger rett rundt hjørnet fra Museum of Ice Cream.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt