Å ta bilder i New York

Ta bilder i New York

Å ta bilder i New York er veldig enkelt, byen er full av gode fotomuligheter. Hvem vil ikke minne sin tur til den fantastiske byen New York med massevis av bilder? I smarttelefonens og sosiale mediers tidsalder har vi blitt vant med å ta bilder når som helst og hvor som helst. Når du er i New York er det et par ting du bør være obs på.

Contents

Offentlige steder

Det beste rådet for å ta bilder på et offentlig sted er å bruke sunn fornuft. Det er også høflig å spørre om tillatelse, særlig i teatre, konserthus, klubber og museer. Men du bør være forberedt på at din forespørsel kan få avslag.

Vær dessuten forsiktig med å ta bilder i restauranter. Det kan hende at de andre gjestene ikke setter pris på å være med på ditt bilde. Å ta bilder av måltidet ditt og publisere det på nett er ikke forbudt, men noen penere restauranter har begynt med å fraråde denne oppførselen.

Hvis du tar bilder i en butikk, vær forsiktig, for dette er vanligvis ikke satt pris på. Før du vet det står det en sikkerhetsvakt og puster deg nedover nakken. Ofte kan du se et skilt eller et klistremerke i butikken som forbyr enhver form for fotografering.

Viktigst av alt, ta hensyn når du tar bilder av folk i gatene. Noen newyorkere vil ikke at turister tar bilder av dem. Dessuten liker ikke de fleste foreldre det når fremmede tar bilder av barna deres.

Hvor kan du ta bilder i New York?

Det er så mange ting å se og gjøre i New York og de fantastiske severdighetene i byen er alltid kamera-klare. Dra til Central Park for å fotografere natur, mennesker og skyskrapere som omringer parken. Imponerende Brooklyn Bridge tilbyr en vakker utsikt over Manhattan Skyline.

De sterke lysene på Times Square gjør det til et ideelt sted å ta bilder av kjaset og maset i New York City. Grand Central og Empire State Building så får du garantert noen blinkskudd.

Erics tips: «Det finnes så mange ikoniske severdigheter å fotografere i New York. I tillegg til de berømte attraksjonene er mine favoritter de klassiske bildene av gule drosjer og, selvfølgelig, den mystiske dampen som stiger opp i gatene. Prøv å fange begge deler i samme bilde!»

Fang dine beste New York-øyeblikk i et bilde

Eller hva med å overlate kameraet til din personlige fotograf og la hen ta bildene av dere? Endelig kan du og partneren din posere sammen på bildet! Ta en spasertur i New York med en personlig fotograf.

Bestill din omvisning med personlig fotograf her

En privat fotoshoot i New York er den raskeste måten å minnes turen til New York med en profesjonell fotograf. Enten du gjør det alene, med familie eller med venner, er det en morsom opplevelse. Velg en av de kjente stedene som bakteppe og få bilder av høy kvalitet til en lav pris.

Fotomuseer i New York

I New York finner du en rekke museer hvor fotografering er i fokus. Fotografiska er et museum som utstiller de beste bildene i verden. Her finner du verk fra både kjente og etablerte fotografer, men også nye og ferske talenter. Museet er åpent til sent om kvelden du kan til og med beundre fotografier med et glass vin i hånda. I tillegg er New York hjemmet til International Center of Photography, som er en av verdens ledende institusjoner. Sammenlignet med andre museer i byen er dette et lite museum. Til tross for den store samlingen vises vanligvis bare en eller to utstillinger samtidig. I museet finner du for eksempel dokumentarfotografering og videoinstallasjoner.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt