Lower East Side i New York

Kjøp billetter nå
Lower East Side i New York

Lower East Side i New York er et nabolag på Manhattan som ligger mellom Lower Manhattan og Brooklyn – mellom Manhattan Bridge og Williamsburg Bridge. I dette området møter det gamle det nye. Her kan du finne tiår gamle lave bygninger, ved siden av nye og veldig moderne høyhus. Selv om Lower East Side ligger litt etter byens andre nabolag så har området absolutt bedret seg over de siste årene, og det begynner å bli ganske hipt. Nabolagets sjarm ligger i den noe annerledes og kunstneriske karakteren som smeltes sammen med alle de nye, populære stedene.

Contents

Besøk Lower East Side

Rustne branntrapper og nifse bakgater bidrar til områdets kunstneriske karakter. Kanskje føler du deg litt utrygg fra tid til annen, men spør du meg er det ingen grunn til bekymring. Jeg anbefaler derimot ikke å besøke området rundt Williamsburg Bridge, om kvelden og natten som turist. Lower East Side er hovedsakelig et skoledistrikt, som sikkert ikke høres veldig attraktivt ut, men det git området en autentisk følelse. For eksempel finner du tøffe Coleman Skatepark under Manhattan Bridge, som står i kontrast med de glatte stilige bygningen som er dekket med glass. Men det finnes flere grunner til å besøke dette nabolaget, spesielt hvis du skal være i New York i fire dager eller lenger. Utforsk nabolaget til fots eller ta en sykkeltur langs East River. Glem ikke at det er en  veldig sterkt trafikkert vei mellom sykkelstien og elven. Du kan også besøke Museum at Eldridge Street, et museum i en synagoge fra 1900-tallet. Definitivt er det å anbefale og ta et stopp innom Pier 35, hvor du finner fire husker i metall som gir en flott utsikt over både Manhattan og Brooklyn.

Hvis du ønsker å ta deg en matbit så anbefaler jeg at du går til Russ & Daughters (179 E Houston Street). Russ & Daughters ble etablert i 1914 og her finner du mange østeuropeiske og jødiske produkter og retter. Kjeksene og bagels (med laks) er de aller beste. Anbefales på det sterkeste.

Lower East Side i New York branntrapper Lower East Side i New York - Butikker

Båtturer fra Lower East Side

Pier 36 ligger på Lower East Side: en brygge hvor en rekke båtturer har avgang fra. Her kan du hoppe ombord en båt for å dra på hvalsafari i New York, eller nyte et cruise med brunsj, eller feire en spesiell begivenhet. Du kan også for eksempel feire nyttår på vannet eller se fyrverkeriene på nært hold den 4. juli.

Lower East Side Walking Tour

En annen måte for å få et innblikk i kulturen på Lower East Side er å faktisk smake på den: bli med på en guidet tur rundt denne delen av byen, langs alle matvognene. På Lower East Side Food and Culture Tour blir du tatt med på en guidet gåtur rundt nabolaget sammen med en liten turgruppe, på leten etter den beste maten som området har å by på. På Lower East Side finnes det mye god mat fra forskjellige kulturer. Ikke bare kommer du til å få smake på god mat, du kommer også til å få høre historier om hvordan disse rettene ble brakt til New York, samt historie om selve Lower East Side. Bli bedre kjent med dette stedet ved å benytte deg av smaksløkene dine – bedre blir det vel ikke?

Essex Market

Delancy Street på Lower East Side ligger midt i kjernen i nabolaget. Her finner du autentiske New York-bygninger ved siden nyutviklede boligkompleks, som huser Essex market. Markedet er en samling av små lokale bedrifter, og de alle har hver sin spesialitet. Essex Market har eksistert i over 100 år, men har nylig flyttet til en ny og moderne bygning. Dette er en flott plass for å ta en matbit under utforskningen av Lower East Side.

Lower East Side i New York Essex MarketLower East Side i New York Inside Essex Market

LES shopping: Vintage og unge designere

Med tanke på shopping og mote så begynner Lower East Side å bli riktig stort. Det kommer stadig flere og flere unge designere, alternative bruktbutikker og andre butikker i tidligere leiligheter og hus. Dette er den type butikker hvor du kan gå og titte i flere timer, samt gjøre noen skikkelige kupp. Enhver som elsker et røverkjøp kommer til å elske Orchard Street. Vær oppmerksom: mange av butikkene her holder stengt på lørdager i stedet for søndager. Dette er grunnet den jødiske bakgrunnen til Lower East Side. Jødiske røtter kan også skimtes i noen av varene i butikkhyllene og på menyene til mange av restaurantene i dette området.

Hoteller på Lower East Side

Om du ønsker å bo på Lower East Side anbefaler jeg å bestille fargerike citizenM Bowery hotel. Hotellet tilbyr en rekke fasiliteter, og det huser til og med et museum! Andre flotte alternativer for hoteller på Lower East Side er The Ludlow og Hotel Indigo Lower East Side.

Katz’s Deli: Where Harry Met Sally

Det går bare ikke an å besøke Lower East Side uten å gå innom Katz’s Deli. På denne diner-restauranten er det fullt fokus på størrelsen «XL». Selve lokalet, drinkene og sandwichene (prøv pastrami!), alt er enormt. Dette gir deg den ultimate New York-følelsen: stor, større, størst! Men for å være helt ærlig, hovedgrunnen til at Katz’s Deli er så populær (spesielt blant turister) er plassen var filmstedet bak legendariske scenen fra «When Harry Met Sally». Det stemmer, det var her Sally (spilt av Meg Ryan) faket en orgasme ved et av disse bordene. Se etter skiltet hvor det står «Where Harry met Sally…hope you have what she had!», dette peker på akkurat det bordet som ble brukt.

Erics tips: «Er du interessert i den mindre moteriktige delen av Lower East Side? På 103 Orchard Street finner du Tenement Museum. Guiden kommer til å vise deg hvordan innbyggerne bodde for 100 år siden; flere fattige familier i fellesskap i disse gamle, nedslitte bygningene.»

Lower East Side i New York - Katzs Deli Lower East Side i New York Pier 35

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt