Lower East Side i New York

Kjøp billetter nå
Lower East Side i New York

Lower East Side i New York er et nabolag på Manhattan som ligger mellom Lower Manhattan og Brooklyn – mellom Manhattan Bridge og Williamsburg Bridge. Dette området var tidligere et fattig område, full av små, dårlige og forfalne leiligheter, men dette holder på å endre seg. Selv om Lower East Side ligger litt etter byens andre nabolag så har området absolutt bedret seg over de siste årene, og det begynner å bli ganske hipt. Nabolagets sjarm ligger i den noe annerledes og kunstneriske karakteren som smeltes sammen med alle de nye, populære stedene.

Besøk Lower East Side

Rustne branntrapper og nifse bakgater bidrar til områdets kunstneriske karakter. Kanskje føler du deg litt utrygg fra tid til annen, men spør du meg er det ingen grunn til bekymring. Jeg anbefaler derimot ikke å besøke området rundt Williamsburg Bridge som turist. Lower East Side er hovedsakelig et skoledistrikt og et område med mange skoler, men det er definitivt flere grunner til å besøke dette nabolaget, spesielt hvis du skal være i New York i fire dager eller lenger. Utforsk nabolaget til fots eller ta en sykkeltur langs East River. Glem ikke at det er en veldig sterkt trafikkert vei mellom sykkelstien og elven.

Hvis du ønsker å ta deg en matbit så anbefaler jeg at du går til Russ & Daughters (179 E Houston Street). Russ & Daughters ble etablert i 1914 og her finner du mange østeuropeiske og jødiske produkter og retter. Kjeksene og bagels (med laks) er de aller beste. Anbefales på det sterkeste.

Lower East Side i New York - Russ and Daughters Lower East Side i New York - Butikker

En smak av kulturen

En annen måte for å få et innblikk i kulturen på Lower East Side er å faktisk smake på den: bli med på en guidet tur rundt denne delen av byen, langs alle matvognene. På Lower East Side Food and Culture Tour blir du tatt med på en guidet gåtur rundt nabolaget sammen med en liten turgruppe, på leten etter den beste maten som området har å by på. På Lower East Side finnes det mye god mat fra forskjellige kulturer. Ikke bare kommer du til å få smake på god mat, du kommer også til å få høre historier om hvordan disse rettene ble brakt til New York, samt historie om selve Lower East Side. Bli bedre kjent med dette stedet ved å benytte deg av smaksløkene dine – bedre blir det vel ikke?

Lower East Side i New York - Hus Lower East Side i New York - Gate

Vintage og unge designere

Med tanke på shopping og mote så begynner Lower East Side å bli riktig stort. Det kommer stadig flere og flere unge designere, alternative bruktbutikker og andre butikker i tidligere leiligheter og hus. Dette er den type butikker hvor du kan gå og titte i flere timer, samt gjøre noen skikkelige kupp. Enhver som elsker et røverkjøp kommer til å elske Orchard Street. Vær oppmerksom: mange ac butikkene her holder stengt på lørdager i stedet for søndager. Dette er grunnet den jødiske bakgrunnen til Lower East Side. Jødiske røtter kan også skimtes i noen av varene i butikkhyllene og på menyene til mange av restaurantene i dette området.

Lower East Side i New York - Panoramautsikt

Katz’s Deli: Where Harry Met Sally

Det går bare ikke an å besøke Lower East Side uten å gå innom Katz’s Deli. På denne diner-restauranten er det fullt fokus på størrelsen «XL». Selve lokalet, drinkene og sandwichene (prøv pastrami!), alt er enormt. Dette gir deg den ultimate New York-følelsen: stor, større, størst! Men for å være helt ærlig, hovedgrunnen til at Katz’s Deli er så populær (spesielt blant turister) er den legendariske scenen fra «When Harry Met Sally». Det stemmer, det var her Sally (spilt av Meg Ryan) faket en orgasme ved et av disse bordene. Se etter skiltet hvor det står «Where Harry met Sally…hope you have what she had!», dette peker på akkurat det bordet som ble brukt.

Erics tips: Er du interessert i den mindre moteriktige delen av Lower East Side? På 103 Orchard Street finner du Tenement Museum. Turguiden kommer til å vise deg hvordan innbyggerne bodde for 100 år siden; flere fattige familier i fellesskap i disse gamle, nedslitte bygningene.

Lower East Side i New York - Katzs Deli Lower East Side i New York - Inne hos Katzs Deli

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter