Steder for filminnspilling i New York

Steder for filminnspilling i New York

Å finne steder for filminnspilling i New York er ikke alltid så enkelt, da mange filmer og TV-serier produseres i et studio. Det ser ut som filmene er produsert i New York City, men så er det bare en kulisse. Likevel er det noen typiske New York-filmer og -serier som innstillingene tydelig kan ligge i Big Apple. Nedenfor finner du en oversikt over de mest berømte stedene for filminnspilling!

New York-filmer

Hvis du kjenner igjen en restaurant i New York fra en film, er det nesten helt sikkert Katz’s Delicatessen på Lower East Side. Ringer det noen bjelle? Kanskje du kjenner den berømte restaurantscenen i filmen «When Harry met Sally», som gikk inn i filmhistorien. Hvis du vil bestille den berømte «I’ll have what she’s having», men du ikke tør, bare bestill en pastrami-sandwich. Forresten, over bordet der Meg Ryan og Billy Crystal satt, er det også et matchende skilt.

Det er også den berømte bygningen med adressen 14 North Moore Street i TriBeCa. Dette refererer til Hook & Ladder Company 8’s firehouse, som er hovedkontoret til Ghostbusters-filmen fra 1984. Besøkende har flokket til Ghostbusters brannstasjonen siden. Det samme gjelder Flatiron Building som er hovedkontoret til avisen Daily Bugle i «Spider-man», i tillegg til Brooklyn Battery Tunnel Ventilation Building, som er kontorene i «Men in Black». Hvis du er fan av Marvel og DC Comics er Superheroes Tour i New York et «must» for å se flere steder.

Steder for filminnspilling i New York - FriendsSteder for filminnspilling i New York - Ghostbusters

Noen ganger har filmer handling i New York, men andre byer blir brukt for filmingen. Mange scener i «Joker» fra 2019 ble faktisk filmet i Newark, New Jersey. En scene fra en helt gjennomsnittlig trapp i Bronx ble kort tid etter filmens utgivelse veldig populær. Du finner de såkalte «Joker Stairs» på 1150 Anderson Avenue.

Klassiske New York-filmer

Selvfølgelig er det ikke manko på svart/hvitt filmer i denne listen. Den fantastiske utsikten over Queensboro Bridge og East River i scenen fra «Manhattan» kan fortsatt beundres fra 58th Street. Lysene fra broen vil glitre, men du kan også forvente et gjenskinn fra lyktene i elven, som ble skrudd av kun for denne filmen.

Nå som vi er på temaet klassikere: Gullsmeden Tiffany & Co. New York (hjørnet av Fifth Avenue og East 57th Street) er kjent fra «Breakfast at Tiffany’s». Nå trenger du ikke å spise frokosten din ute som Audrey Hepburn, men du kan spise frokosten din på elegante Blue Box Café. Hvis du ønsker å utforske flere slike steder for filminnspilling som dette er nok enklassisk filmtur i New York noe for deg. På denne turen vil du lære mer om om de tidligere nevnte filmene og oppleve andre spennende steder for filminnspilling i New York.

Home Alone 2: Lost in New York – steder for filminnspilling

Plaza Hotel i den kjente julefilmen «Home Alone 2: Lost in New York» er også et uforglemmelig sted for filminnspilling. Ditt indre barn vil dog mest sannsynlig bli skuffet når jeg forteller deg at lekebutikken «Duncan’s Toy Chest» ikke finnes i New York, men ligger i Chicago. Imidlertidig ser du mange ekte New York-attraksjoner i filmen, som Empire Diner, Battery Park, Gapstow Bridge og Bethesda Terrace, så vel som Wollman Rink i Central Park og, selvfølgelig, Rockefeller Center.

Hvis du, i likhet med Kevin, vil oppleve den fantastiske julepynten i desember, så anbefaler jeg Dyker Heights Christmas Lights Tour. Her vil du se praktfulle dekorerte hus som du vanligvis bare ser i filmer og på TV – virkelig spektakulært!

Steder for filminnspilling i New York - Home AloneSteder for filminnspilling i New York - Home Alone Dyker Heights

New York-serier

New York dukker også opp i mange serier som som et filmsted i TV-serier. Som gjør at du kan se The Big Apple på TV nesten daglig. I «CSI: NY» jakter detektiver kriminelle i ni sesonger, mens i «Brooklyn Nine-Nine» løser en kaotisk gruppe politibetjenter forbrytelser i byen. Seriene «Mad Men» og «The Marvelous Mrs. Maisel» viser derimot New York på 50- og 60-tallet. De som foretrekker en moderne utsikt over New York vil finne mange kulisser fra Manhattan i «Master of None», inkludert en helikoptertur i andre sesong.

Friends i New York

Når du tenker på New York og TV-serier er din første tanke nødt til å være «Friends» (selv om serien faktisk ble filmet i et studio i Los Angeles!). Dessverre finnes ikke Central Perk Café hvor de seks vennen møtes regelmessig. Imidlertidig er det bygningen som ligger på hjørnet av Grove og Bedford Streets i Greenwich Village som huser leiligheten til Monica og Rachel. Men New York har litt «Friends» i seg! Du kan også handle på Bloomingdale, og hvis du er heldig, møter du på en Rachel. For de som virkelig ønsker å utforske settene til Friends finnes nå FRIENDS Experience som du kan besøke.

Sex and the City i New York

En serie hvor New York nesten har hovedrollen er i «Sex and the City». Carrie sin leilighet (66 Perry Street) tiltrekker seg så mange besøkende hvert år at eierne av bygningen har hengt opp en barriere på trappen utenfor. Hvis du vil utforske verden til Carrie, Miranda, Samantha og Charlotte, er nok en guidet tur til Sex and the City noe for deg.

Gossip Girl i New York

En annen New York-serie hvor handlingen foregår i NYC er tenåringsdramaet «Gossip Girl». Serien følger livene til privilegerte tenåringer på Upper East Side. I dette tilfellet er filmsettene like profilerte som smykkene til Serena og Blair. Serien starter med den første scenen på Grand Central Terminal. Andre severdigheter vi ser i serien er trappene til Met Museum og Empire State Building. Oppdag flere Gossip Girl steder for innspilling i New York på guidet tur til Gossip Girl.

Steder for filminnspilling i New York - Gossip Girl The Met trappeneSteder for filminnspilling i New York - Gossip Girl

How I Met Your Mother i New York

I likhet til «Friends» fokuserer «How I Met Your Mother» på en gruppe av fem venner som bor i New York. Teds leilighet ligger på hjørnet til Amsterdam Avenue og W 75th Street. Ikke forvent å finne McLaren’s Pub der. Dessverre eksisterer ikke denne puben. De gode nyhetene er at du kan besøke McGee’s Pub (250 West 55th Street ) som var inspirasjonen for baren i serien. Ekte fans burde også besøke Gray’s Papaya (2090 Broadway) hvor Ted og Robin feirer nyttårsaften, i tillegg er pølsene veldige gode!

Kjente steder for filminnspilling i New York

Når du tenker på en film eller serie i New York, tenker du nok på flere eksempler med en gang. New York er definitivt en av de mest populære byene innen film og TV! Ta en titt på listen nedenfor for å finne flere steder du ikke bør gå glipp av hvis du er en film- eller serie entusiast.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge er et av landemerkene i The Big Apple og brukes ofte som et New York ikon i film og TV. I de fleste tilfeller er broen ikke bare som en kulisse for en film, men har også en viss betydning for den romantiske historien i filmen eller serien. For eksempel, i filmen «Sex and the City» møter Miranda Steve på Brooklyn Bridge som et tegn på den nye begynnelsen av forholdet deres. I «Enchanted» prøver Prince Edward, utstyrt med alle slags New York-fanartikler, å vinne tilbake sin elskede Giselle der. Og i «Kate & Leopold» er Brooklyn Bridge til og med koblingselementet mellom fortid og nåtid.

Steder for filminnspilling i New York - Sex and the City Brooklyn BridgeSteder for filminnspilling i New York - Sex and the City Brooklyn Bridge

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal er også et populært sted for filminnspilling. Den imponerende arkitekturen og det store flagget gjør at bygningen er en blikkfanger og brukes som kulisse. Ikke så rart at New Yorks største togstasjon har gjort så mange film opptredener, som i «Eternal Sunshine of the Spotless Mind», «Superman», «Girl on the Train», «North by Northwest» og «21 Bridges».

Empire State Building

I listen over steder for filminnspilling i New York, må man ikke glemme The Big Apple ikonet, Empire State Building. Allerede i 1933 var bygningen sannsynligvis den mest berømte skyskraperen i New York, det kan også diskuteres at bygningen er den hemmelige stjernen i filmen «King Kong». I nyinnspillingen i 2005 klatrer den gigantiske apen opp bygningen. Empire State Building er også kjent for sluttscenen i «Sleepless in Seattle», og i julefilmen «Elf» søker hovedrollen etter sin far der.

Central Park

Central Park vises i utallige filmproduksjoner, så du kan lage en utrolig lang liste over filmer og serier som er satt i New York! I «Die Hard: With A Vengeance» kjøres en taxi gjennom parken hensynsløst av John McClane og Zeus, mens i «Home Alone 2: Lost in New York» er parken flere ganger et tilfluktsted for Kevin. I «Avengers» samles superheltene på Bethesda Terrace og i filmen «New York, I love you» er Central Park selvfølgelig også et must som kulisse. Hvis du vil lære mer om stedene i Central Park, kan jeg anbefale guidet tur til steder for filminnspilling i Central Park.

Steder for filminnspilling i New York - Central ParkSteder for filminnspilling i New York - Central Park

American Museum of Natural History

American Museum of Natural History er ikke bare arbeidsplassen til paleontologen Ross i «Friends». Museet har også gjort en opptreden i «How I Met Your Mother» som sted for en innsamlingsgalla. Barney hevder her at han slapp museets berømte blåhval fra taket som barn. Videre var museet en kulisse i «Men in Black 2», «The Devil Wears Prada» og «One Fine Day». Ikke for å glemme filmen «Night at the Museum» med Ben Stiller som hovedrolle, og en handling om museet og dets utstillinger.

Public Library

Selv om det offentlige biblioteket ikke er på toppen av listen til enhver reisende til New York, bør film og serie entusiaster definitivt planlegge et besøk til biblioteket. New York Public Library er like kjent i filmhistorien som byens viktigste attraksjoner. «Ghostbusters» gikk på spøkelsesjakt her, Carrie vil gifte seg der i «Sex and the City» og i «The Day After Tomorrow» tjener folkebiblioteket som en siste tilflukt i en iskald verden.

Steder for filminnspilling i New York - Public LibrarySteder for filminnspilling i New York - The Day After Tomorrow Public Library

Hvor foregår filmingen for øyeblikket i New York?

Som film eller TV-entusiast finnes det ikke noe bedre enn å oppleve filminnspilling i New York – og det er ikke umulig at du blir et vitne til dette. En film eller TV-serie blir til nesten til et hvert tidspunkt produsert i New York! Dersom en gate er stengt, kan man nesten være helt sikker på at det foregår en innspilling.

Med litt flaks kan det hende du blir et vitne til en scene eller to under oppholdet ditt. Med litt initiativ kan du planlegge fremover og sjekke internett for nåværende filmsteder i New York. Hvis du vil lære mer om filmer i New York, bør du absolutt bli med på en guidet tur til steder for TV- og filminnspilling! Der kan du se mange originale steder for innspilling i New York, og hvem vet, kanskje du kan til og ser en film bli spilt inn live i New York.

Steder for filminnspilling i New York - Parkering forbudt

Hvilke filmer er filmet i New York?

En rekke filmer er produsert i New York. Du kan finne et utvalg av filmer her.

Hvor foregår det det filming i New York for øyeblikket?

Det filmes noe i New York til nesten hvert eneste tidspunkt, så det er bare et spørsmål om tid før du finner et sted for innspilling. Du finner mer informasjon her.

Hvilket hotell ble brukt i «Home Alone 2: Lost in New York»

Mange kjente steder i New York gjorde en opptreden i filmen «Home Alone 2: Lost in New York», inkludert Plaza Hotel.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter