Været i New York

Været i New York

Været i New York kan være veldig varierende, og det avhenger av de fire årstidene (likt som i Norge). Jeg får ofte spørsmålet «hva slags vær kommer det til å bli?». Det beste du kan gjøre er selvfølgelig å sjekke værmeldingen før du reiser. Været i New York kan variere fra dag til dag. Her finner du noen tips for hvordan du best kan forberede turen og planlegge reisen, slik at du får mest mulig ut av oppholdet ditt; uavhengig av årstid!

Ulike årstider

De ulike årstidene er:

  • Vinter: desember til mars
  • Vår: mars til juni
  • Sommer: juni til september
  • Høst: september til desember

Vinteren i New York

Vinteren i New York begynner i midten av desember og varer frem til midten av mars. I desember har vinteren som regel ikke virkelig satt seg i New York, og i motsetning til det alle filmene viser så er det veldig sjeldent at det snør i løpet av julen i New York. Den ekte (og kalde!) vinteren ankommer som oftest i januar og februar. Dette er årets kaldeste måneder og du kan mest sannsynlig se snø i New York, eller kanskje til og med en snøstorm. En snøstorm stanser som regel all trafikk i byen, og hvis du er riktig uheldig setter den nok også bremser for flyturen din!

Klær for vinteren i New York

Ikke sikker på hvordan du skal kle deg i New York? Hemmelighet bak å kunne nyte vintermånedene i New York er å kunne kle seg riktig. Ha på deg flere lag med klær. Dette hjelper både når du tilbringer tid ute på sightseeing i kulden, men også når du sitter innendørs og varmen er skrudd opp på maks. Glem ikke å ta med deg hansker, lue og gode vinterstøvler, spesielt hvis det snør.

Erics tips: «Som nevnt kan det bli veldig kaldt i New York i januar og februar. Vinden kan virke ganske brutal og New Yorkere snakker ofte om hvordan den skarpe vinden får en temperatur på -5 grader til å føles som -15 grader. På disse dagene liker jeg å planlegge en blanding av innendørsaktiviteter. Hop-on-hop-off-bussene er et godt alternativ for sightseeing, eller så kan du besøke et av de mange museene. Om kvelden er det ingenting som slår en kamp i Madison Square Garden (innendørs!) når Rangers eller Knicks spiller, tett etterfulgt av å gå på en Broadway-musikal hvis du foretrekker det.»

Vaeret i New York - Vinter

Våren i New York

Våren i New York begynner i midten av mars og varer til midten av juni. Den tidlige våren er kanskje en av de vanskeligste sesongene å pakke for. I mars kan det fortsatt være kaldt og du kan trenge en varm jakke. I april blir det som regel varmere dager.

Klær for våren i New York

Du trenger fortsatt en jakke, kanskje til og med en paraply. Det er best å holde seg oppdatert på værmeldingene.

Været i New York - Vår

Sommeren i New York

Sommeren i New York begynner i midten av juni og det kan bli veldig varmt i byen. Pass på at du drikker rikelig med vann og at du bruker nok solkrem. Dette er spesielt viktig for barn, og hvis du skal ta et New York sightseeing-cruise.

For å slippe varmen og det fuktige været kan det være lurt å ta seg en dukkert for å kjøle deg ned. Dette er imidlertid ikke mulig på Manhattan, så et hotell med basseng er den beste måten å slappe av på etter en dag med sightseeing.

Klær for sommeren i New York

Selv om sommervarmen får deg til å føle for å kle deg i shorts og flip-flops så er det et par ting du burde tenke på: Flip-flops er ikke det mest komfortable valget for å gå rundt i byen. Det er ikke alle restauranter som tillater shorts, så du kan bli nektet inngang. Pluss at aircondition kan føles veldig kaldt, så det kan hende at du trenger en jakke. Skal du til Financial District? Der er det alltid kjøligere ettersom at det blåser mer mellom de høye bygningene. Hvis du tar en båttur på vannet, husk å beskytte deg selv fra solen. I den deilige brisen er det enkelt å bli solbrent.

Været i New York - Sommer

Høsten i New York

Høsten begynner i midten av september og varer til midten av desember. Begynnelsen av sesongen er fortsatt varm, men nettene kan bli kalde.

Klær for høsten i New York

Det samme gjelder for høsten; du trenger nok en jakke eller en hettegenser for de kalde dagene og om kvelden, men det kan fortsatt være varmt på dagtid.

Erics tips: «Dette er en av mine favorittårstider. Det er ikke for varmt, men heller ikke for kaldt. Sjansen for regn øker noe, men du kan fortsatt sitte utendørs og nyte været, for eksempel på en New York rooftop-bar. For ikke å glemme at Central Park er praktfull i høstmånedene.»
Lyst på tips om hva du bør pakke med deg? Meld deg opp på nyhetsbrevet mitt nedenfor. 

Været i New York - Høst

Hvordan vær har New York?

Årstidene definerer været i New York. Vintrene pleier å være kalde og somrene varme og fuktige.

Hvilken er den beste måneden å besøke New York?

Vår og høst gir de mest behagelige temperaturene. Se tipsene mine for hvordan du får mest mulig ut av reisen din, uavhengig av årstid.

Hvilken er den kaldeste måneden i New York

Januar er vanligvis den kaldeste måneden i NYC. Januar og februar er de månedene du mest sannsynlig kan oppleve snø i New York.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt