Bryllup i New York

Bryllup i New York

Å gifte seg i New York er utrolig romantisk. Hvis du planlegger bryllupet ditt i New York, er det en rekke ting du bør tenke på. Spesielt hvis du har tenkt å stikke av (elope) i NYC. Du kan feire denne spesielle dagen på flere måter, sammen med en av de mange romantiske aktivitetene i New York.

Bli gift i New York

Hvis du vil gifte deg i New York under norsk rett ved sjømannskirken trenger du en prøvingsattest fra Norge samt en «Marriage Licence» fra New York City. Fra skattekontoret får dere tilsendt prøvingsattest. Denne tar dere med til New York. Blir dere gift under utenlandsk rett trenger du en «Marriage Licence». Denne ekteskapslisensen er et juridisk dokument utstedt av staten New York før ekteskapet. Med dette dokumentet autoriserer staten New York ekteskapet. Selve ekteskapet må utføres av en bryllupsofficier, en person som har autorisasjon til å gifte bort mennesker i New York. Du kan også gifte deg på Office of the City Clerk.

Hvis du gifter deg i New York under utenlandsk rett mottar du en ekteskapsattest. For å registrere ditt ekteskap i Norge trenger du å få ekteskapet anerkjent. Attestene må være original og påført apostille, eller være legalisert av landets utenriksdepartement. Disse beviser at du er lovlig gift i New York.

Erics tips: Du trenger ikke å søke om utvidet vigselsattest samme dag som bryllupet ditt. Faktisk må du gå gjennom en rekke trinn på forskjellige steder for å få det til. Nyt bryllupsdagen og ta vare på resten senere!

PS: Kontakt dine lokale myndigheter både før og etter bryllupet for å gjøre ekteskapet juridisk gyldig.

Bryllupsfotograf i New York

Under bryllupsseremonien i New York bør du ikke gå glipp av en bryllupsfotograf. Å finne en god fotograf i New York er kan være vanskelig, men også dyrt. En bryllupsfotograf i New York jeg kan anbefale er Mirjam. Jeg har kjent henne lenge, og hun vil ta bilder av deg i det store øyeblikket og etterpå, til en gunstig pris!

Bryllup i New York - fotograf Bryllup i New York - Bryllup

Erics tips: jeg er ingen bryllupsplanlegger. Å planlegge et bryllupp i New York tar mye tid og energi. Du kan leie inn et selskap til å hjelpe, eller så kan du stå for planleggingen selv. La meg gi deg noen tips i dette innlegget.

Fri i New York

Det er mange romantiske plasser i New York som er perfekt for frieri. Gå ned på et kne på for eksempel Bow Bridge i Central Park. Et annet alternativ er på et av New Yorks observasjonsdekk. Med en vakker utsikt over byen som et bakteppe er det et øyeblikk dere ikke vil glemme med det første.

Du kan også stille det store spørsmålet til partneren din på vannet. Du kan nyte maten og den fantastiske utsikten over Manhattans skyline på luksuriøse Bateaux cruise med middag.

Bryllup i New York - Central Park Bryllup i New York - Bateaux

En romantisk dag i New York

En romantisk dag i New York er noe du burde oppleve med din partner. Av personlig opplevelse kan jeg anbefale spaet på Governors Island. Her kan du nyte mer enn 20 velværeopplevelser i tillegg til utsikten mot Manhattan.

Eller velg en uforglemmelig opplevelse som en helikoptertur over New York. Vil du legge til et snev av luksus til dagen din når du beundrer utsikten ovenfra? Sammen med din partner kan du bestille en privat helikoptertur i New York og sveve over byens skyline med din egen pilot. Hva kan være mer romantisk enn det?

Romantiske restauranter i New York

Over hele New York er det mange spisesteder og barer for en flott kveld ute. Jeg har listet opp alle mine romantiske favorittrestauranter i New York.

Romantiske hoteller i New York

Under ditt bryllup i New York gjør en romantisk overnatting opplevelsen bare enda bedre. Det finnes hoteller over hele byen som er utmerket for dette. Sjekk ut utvalget mitt av romantiske hoteller i New York.

Kan norske statsborgere gifte seg i New York?

Ja, du kan gifte deg i New York. Les mer her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt